top of page

Прегръдката в сънищата

Актуализирано: 12.11.2021 г.



Когато е от любов, прегръдката има лечебна сила, наяве и насън.


Хората се прегръщат, за да си покажат колко се обичат, когато си показват че са равни, прегръщат се за протокола, прегръщат се и когато споделят една и съща болка/тревога, когато искат да признаят романтичните си чувства, когато единия дава успокоение на другия и т.н. Понякога прегръщаме любими вещи, сувенири, подаръци, дрехи, за да покажем колко са ни липсвали или са ни скъпи. И във всяка прегръдка влагаме различни емоции и мисли. Както в реалния живот, така и в сънищата, прегръдката може да означава много неща.

Сънищата с прегръдка на някого или нещо представляват човек, поведение, нагласа или ситуация, която прегръщаме и приемаме в живота си, която чувстваме близка или ни е липсвала; чувстваме се добре, когато сме близо до някого или нещо; показваме или получаваме симпатия/съчувствие;

В положителен план, прегръдката в сънищата може да отразява усещането за облекчение или приповдигнато настроение, че сме далеч от опасна или напрегната ситуация. Оценяваме това, което имаме, след като сме имали тежък, напрегнат ден/период. Може да отразява също така голямо желание да сме близо до нещо положително след криза, травма или неприятен опит. Липсва ни някой или нещо, което много ценим.


В негативен план, сънищата с прегръдка могат да отразяват желание за съчувствие, когато знаем, че не го заслужаваме. Да бъдем прекалено изискващи, несигурни, чувствителни или отчаяни. Възприемане на лошо поведение.


В друг случай прегръдката може да отразява и, че нашите чувства са признати/приети от някой друг. Идеи или преживявания, които ни носят комфорт.


Има сънища, в които отказваме да прегърнем някого, което може да означава че не приемаме и не допускаме някакво качество или поведение в живота си. Опишете с няколко думи човека или предмета, когото не искате да прегърнете и вероятно ще се досетите какво ви се струва неприемливо в будния живот. Подсъзнанието в случая играе компенсираща роля, за да ви подскаже, че това качество или поведение биха били любящи, полезни, здравословни за вас по някакъв начин.


Тълкуването отново зависи от контекста и чувствата по време на съня.


Полезни въпроси:

- С какво свързваме човека или предмета, когото прегръщаме?

- Можем ли да се свържем с чувството, което изпитваме по време на прегръдката? Какво е то за нас?

- Можем ли да опишем човека, с когото се прегръщаме?


Съвет:

Имайте предвид, че хората и предметите в сънищата са символ за различни неща, във всеки отделен сън. Затова, старателно описвайте всеки път с какво ги свързвате, вместо да си казвате, че вече сте наясно, защото знаете от преди.

С пожелание за творческо вдъхновение!



61 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички
bottom of page